Voor bestellingen die vóór 14.00 uur worden geplaatst, is levering op de volgende werkdag mogelijk of kunt u een gewenste leveringsdatum kiezen
24-h.-Bezorgservice
Eenvoudige bestelling
Hoogste kwaliteit

FAQ

Inhoudsopgave

Algemeen
Droogijs bestaat voor 100% uit zuivere koolstofdioxide (CO²).
Droogijs heeft een temperatuur van ongeveer - 78°C. Daarom mag het nooit met blote handen worden aangeraakt. Direct huidcontact kan snel leiden tot koude brandwonden.
Momenteel bieden we aan: 
  • 1.5 mm micropellets 
  • 3 mm pellets 
  • 16 mm klompjes 
  • Verpakt droog ijs in zakken 
  • Schijven 
  • Blokken
Droogijs wordt voornamelijk gebruikt voor het koelen van levensmiddelen of in de farmaceutische industrie, maar het wordt ook gebruikt als een effectieve decoratie voor dranken of door middel van mistmachines voor misteffecten. Onze industriële klanten gebruiken zogenaamde droogijsstraalapparatuur om voertuigen of machines voorzichtig te reinigen. Droogijs is niet geschikt voor consumptie!
Gebruik altijd koudebestendige handschoenen en gebruik droogijs alleen in goed geventileerde ruimten. Ons premium droogijs is van voedselkwaliteit. Direct contact kan echter snel vriesbrand veroorzaken vanwege de temperatuur van -78°C. Dik karton is voldoende om de producten te beschermen tegen direct contact.
Nee, het neemt zijn gasvormige toestand aan, het verdampt (sublimeert) zonder enig residu achter te laten.
Ons droogijs is voedselveilig, geurloos, niet giftig en niet brandbaar.
Plaats het droogijs in een open container buiten en het verdampt (sublimeert) volledig.

Vragen over de bestelling?
De benodigde hoeveelheid droogijs hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid/grootte van uw product of de verzendtijd, en kan niet in het algemeen worden beantwoord.
Vul een grote bak of een teil met water en voeg bijvoorbeeld een glas water toe. Voeg klompjes toe. Binnen korte tijd zijn je drankjes koud. Om dranken voor meerdere dagen te koelen, raden wij ons festivalpakket aan.
Voor een speciaal effect bieden wij onze COOGY Drinkcooler. De met droogijs gevulde mand koelt bovendien af zonder te verwateren. De resulterende mist op de drank veroorzaakt de grootste aandacht. De COOGY is geschikt voor alle niet-koolzuurhoudende dranken zoals cocktails, sappen en sterke drank. Maar het verfijnt ook grog, Jagertee en glühwein tot een echte blikvanger, omdat het misteffect door de temperatuurverschillen veel groter is.
Onze Cooggys
Droogijs is ideaal voor het reinigen van plastic, metaal, hout, steen of stof zonder resten achter te laten en zonder het oppervlak te beschadigen. Industriële droogijsreiniging is zeer efficiënt en zelfs mogelijk op hete oppervlakken. Machines moeten bijvoorbeeld niet worden ontmanteld. Zelfs voor het reinigen van oldtimers en motoren kan de toepassing zonder voorbehoud worden aanbevolen.

Verzending en opslag
Alle informatie over de houdbaarheid vindt u hier: 
U kunt het droogijs het beste in de verzenddoos bewaren en de polystyreen doos pas kort voor gebruik openen. In geen geval in gasdichte verpakkingen bewaren. Door de sublimatie van het droogijs ontstaat druk, die tot een explosie kan leiden.
De gemiddelde temperatuur van een vriezer is -18°C, zodat de houdbaarheid van droogijs (-78°C) niet kan worden verlengd. Bewaren in een vriezer is daarentegen niet geschikt en kan zelfs schade veroorzaken.
U ontvangt het droogijs in een geïsoleerde polystyreen doos. Dit is bij de prijs inbegrepen.
Droogijs mag nooit worden opgeslagen of gebruikt in ongeventileerde of kleine ruimten, aangezien kooldioxide zuurstof aan de omgeving onttrekt. Uitputting en kortademigheid kunnen wijzen op een sterk verhoogde kooldioxideconcentratie.

Droogijs moet in het voertuig gescheiden van de bestuurderscabine worden opgeslagen. Vermoeidheid of uitputting kan al wijzen op een te hoge kooldioxideconcentratie. Het is essentieel om onmiddellijk de ramen te openen, te stoppen en uit te stappen.

Toepassing
De benodigde hoeveelheid droogijs hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid/grootte van uw product of de verzendtijd, en kan niet in het algemeen worden beantwoord.
U kunt uw bestelling kosteloos annuleren tot 48 uur voor de leveringsdatum.
Aangezien wij het droogijs altijd als expresse volgende dag versturen, moet het pakket persoonlijk in ontvangst worden genomen. U kunt ook een DPD parkeervergunning aan uw voordeur bevestigen, zodat deze zichtbaar is voor de chauffeur.
Absoluut. U kunt uw voorkeursdatum selecteren tijdens het bestelproces hier in de online shop. Als wij uw bestelling voor 14:00 uur ontvangen, is levering de volgende dag mogelijk. Houd rekening met de sublimatie informatie.